Waardevolle tips voor het volledig herinrichten van de tuin

Waardevolle tips voor het volledig herinrichten van de tuin

Waardevolle tips voor het volledig herinrichten van de tuin

Wanneer de woning perfect in orde is, maar de tuin wel een flinke opknapbeurt kan gebruiken, is het tijd om (opnieuw) de handen uit de mouwen te steken. De tuin is immers het visitekaartje dat je als bewoner aan je omgeving afgeeft. Bij het volledig herinrichten van een tuin komt veel kijken. Het is belangrijk om vooraf een goed plan te maken. Teken de tuin op schaal na en deel alvast in hoe je het wilt hebben. Neem daarbij de onderstaande waardevolle tips ter harte voor een perfect resultaat.

Een mooi gazon

Het is aan te bevelen om de tuin een groen karakter te geven. Volledig bestraten is weliswaar mogelijk, maar verhindert dat regenwater snel in de grond kan infiltreren. Dit kan leiden tot wateroverlast na overvloedige neerslag. Een gazon vergt echter wel onderhoud. Naast zeer frequent maaien (grofweg van maart tot en met oktober) moet ook zo nu en dan het dode gras en eventueel aanwezig mos verwijderd worden. Dit heet verticuteren en is gewoonlijk tweemaal per jaar aan de orde. Het is daarom kostentechnisch vaak niet aantrekkelijk om zelf een verticuteermachine aan te schaffen. Je kunt een verticuteermachine huren om het gazon op voordelige wijze in optimale kwaliteit te houden. Extra tip: maai eerst het gras goed kort, voordat je met verticuteren begint.

Een nieuwe schuur

Vaak kiezen mensen ervoor om het huis te renoveren, maar wordt daarbij de schuur vergeten. Wanneer de schuur in slechte bouwkundige staat verkeert, is slopen en een nieuwe schuur bouwen wellicht een betere optie. In dat geval kun je de schuur ook groter maken, indien dit gewenst is. Bij renovatie of nieuwbouw van de schuur zul je tijdelijk een andere bergplaats moeten vinden voor de goederen die je in de schuur opgeslagen hebt. Hiervoor kun je een container huren bij Boels zodat je er zeker van bent dat je waardevolle bezittingen veilig opgeborgen blijven. Wanneer je de schuur als eerste aanpakt, kun je zo’n container heel goed elders in de tuin laten neerzetten.

Het leggen van leidingen

Denk vooraf goed na over de vraag of je elektriciteit in je tuin wilt aanleggen. Het leggen van leidingen is namelijk een klus die je als eerste moet uitvoeren. Niet alleen in de schuur, maar ook elders in de tuin kan elektriciteit van pas komen. Denk aan tuinverlichting, een elektrische buitenkeuken of een mooi waterornament. Door het installeren van elektriciteit verhoog je de functionaliteit én het comfort van je tuin. Denk aan veiligheid en sfeer dat met verlichting komt. Denk vooral aan veiligheid en let op het weer. Het is belangrijk om kortsluiting en elektrisch gevaar tegen te gaan.

Met deze tips kun jij aan de slag met deze herinrichting van de tuin. Begin met een mooi en onderhouden gazon. Houd hier rekening met water en ga overlast hiervan tegen. Vergeet daarnaast de schuur niet. Dit zorgt voor een hoop orde en netheid in je tuin. Overweeg tot slot het aanleggen van leidingen voor elektriciteit. Hier staat veiligheid bovenaan. Dus, zie jij jouw ideale tuin al voor je?

Afbeelding van Pexels via Pixabay

Avatar foto

Uw vakman