5 leuke DIY ideeën voor je thuiskantoor

5 leuke DIY ideeën voor je thuiskantoor

5 leuke DIY ideeën voor je thuiskantoor

Heb je de mogelijkheid om vanuit huis te werken? Of heb je deze mogelijkheid wellicht voor jezelf gecreëerd? Super fijn. Door vanuit huis te werken, bespaar je immers een hoop tijd. Een ander voordeel is dat je je thuiskantoor volledig naar eigen wens in kunt richten. Dit komt onder meer je productiviteit ten goede.

In je thuiskantoor mogen een paar zaken absoluut niet ontbreken. Denk hierbij aan een snelle pc of laptop, een zit sta bureau en de juiste randapparatuur. Om je thuiskantoor verder aan te kleden, kun je je handjes uit de mouwen steken. Met onder andere onderstaande 5 DIY ideeën maak je je thuiskantoor helemaal naar wens.

Idee 1: maak zelf kunst voor aan de muur

Vind je het leuk om te schilderen? Of vind je het leuk om op een andere manier creatief bezig te zijn? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om zelf kunst te maken.

Het leuke is dat je je creativiteit de vrije loop kunt laten gaan. Het is immers jouw thuiskantoor. Jij bepaalt als enige wat je precies aan de muur hangt. Door zelf met verf en penselen aan de slag te gaan, creëer je zelf de mooiste kunst voor in jouw thuiskantoor. Erg leuk om te doen en het brengt ook nog eens een fraai resultaat met zich mee!

Idee 2: maak een eigen vloerkleed

Het is ook mogelijk om je eigen vloerkleed te maken. Door zelf een vloerkleed te maken bepaal je zelf hoe groot dit vloerkleed wordt. Hierdoor kun je ‘m volledig afstemmen op de ruimte in je thuiskantoor. Dit geldt niet alleen voor de afmetingen, maar ook voor de kleurstelling en de afwerking. Bij het zelf maken van een vloerkleed heb je alle touwtjes in eigen handen!

Idee 3: creëer een verticale tuin

Wist je dat planten de concentratie kunnen verbeteren? Wist je ook dat planten in een kantoor voor een verbeterde luchtkwaliteit zorgen? Verwerk daarom planten in je thuiskantoor. Als je hier weinig ruimte voor hebt, is het verstandig om een verticale tuin te creëren. Zo’n tuin creëer je simpelweg door potjes en plantjes aan een muur op te hangen. Goed voor de luchtkwaliteit, je concentratie en de uitstraling van je thuiskantoor!

Idee 4: maak een prikbordwand

Aan een thuiskantoor kun je perfect je eigen persoonlijke touch geven. Dit doe je onder meer met een prikbordwand. Aan deze wand kun je allerlei foto’s of notities ophangen. Dit maakt je thuiskantoor een stuk fraaier en ook nog praktischer. Dat laatste is zeker het geval als je hier notities of documenten aan ophangt.

Idee 5: maak zelf een bureau organizer

Is het op je bureau regelmatig een puinhoop? Maak dan zelf een bureau organizer. Met bijvoorbeeld een houten kistje kun je al je kantoorartikelen netjes en geordend opbergen. Ook dit komt je productiviteit en concentratie ten goede. Des te minder afleiding in je thuiskantoor, des te beter. Maak dus direct één of meerdere bureau organizers en geniet direct van een opgeruimd kantoor.

Met welk DIY idee voor je thuiskantoor ga jij aan de slag? Veel plezier!

Afbeelding van via Pixabay

Avatar foto

Uw vakman